januari 28, 2015

Wat

WAT IS SHIELD+ ?

Shield+ dode hoek detectie- en waarschuwingssysteem.

Het Shield+ systeem maakt gebruik van de speciaal ontwikkelde en bekroonde voetganger- en fietser detectie algoritmes van Mobileye*. Het Shield+ systeem maakt gebruik van de speciaal ontwikkelde en bekroonde voetganger- en fietser detectie algoritmes van Mobileye. Het Shield+ systeem kan op basis van deze algoritmes nauwkeurige detecties uitvoeren naar voetgangers en fietsers die zich in de dode hoek van het voertuig bevinden. Aan de hand van deze detecties  kunnen betrouwbare waarschuwingen aan de bestuurder worden gegeven.

Daarnaast heeft het Shield+ systeem de uniek eigenschap om te kunnen bepalen welke route de voetganger en/of fietster gaat afleggen, waardoor valse waarschuwingen tot een minimum worden beperkt. Het Shield+ systeem waarschuwt alleen wanneer het nodig is.

In tegenstelling tot andere dode hoek systemen wordt het Shield+ systeem niet aan de rechter/linker voorzijde/spiegel gemonteerd maar aan de rechter/linker achterzijde van het voertuig.
Het Shield+ systeem kijkt vanaf de rechter/linker achterzijde in een schuine lijn langs de cabine
naar voren en dekt daarmee de volledige ‘dode hoek’ naast het voertuig af.shield+ display

De duidelijke audio- en visuele waarschuwingen worden aan de bestuurder doorgegeven via een overzichtelijk display welke in de cabine is gemonteerd. Uiteraard worden alleen noodzakelijke waarschuwingen gegeven.

*Mobileye heeft zich, sinds de oprichting in 1999, volledig toegelegd op ‘Machine Vision Technologie voor mono-camera’s’. Inmiddels levert Mobileye zijn ‘System-on-chip’ technologie wereldwijd aan autofabrikanten voor de ontwikkeling van specifieke ongeval preventie systemen. Er zijn tot nu toe meer dan 3 miljoen voertuigen uitgerust met een van Mobileye afkomstige toepassing. Voor meer informatie: www.mobileye.com